Vilka droger och övningar som ska användas för att förhindra prostatit hemma

Det verkliga problemet för män är en sådan sjukdom som prostatit. I detta fall uppstår en inflammatorisk process i prostatakörteln. Sjukdomen är typisk för både mogna män och unga. Risken för att utveckla prostatit ökar med början av ett aktivt sexliv. Prostatit kan vara akut, bakteriell, icke-bakteriell, kronisk, asymtomatisk. Det finns många orsaker till utvecklingen av prostatit. Oftast är dessa stagnerande processer i bäckenorganen, sexuellt överförbara sjukdomar, infektioner i genitourinary systemet. Stillasittande arbete, en stillasittande livsstil, självmedicinering, hypotermi, trauma mot bäckenorganen leder till prostatadysfunktion. Det är inte svårt att känna igen inflammation i prostatakörteln - frekvent urineringsbehov, ömhet vid urinering och avföring, smärta i perineum, testiklar, ländrygg, pung. För att skydda dig mot en så komplex sjukdom bör varje man känna till och följa de förebyggande åtgärderna för prostatit.

man dricker te för att förhindra prostatit

Allmänna åtgärder för att förebygga prostatit

Förebyggande av prostatit hos män hemma kan vara primärt och sekundärt. Primär prevention av män bör följas redan från 30 års ålder för att förhindra utveckling av inflammation i prostatakörteln. Sekundär prevention utförs efter behandling av prostatit. De allmänna reglerna för förebyggande är ganska enkla.

Så först och främst bör en ung man leda en aktiv mobil livsstil. Att spela sport kommer att hjälpa till att undvika uppkomsten av stagnation av sekret och blod i bäckenområdet, vilket ofta leder till prostatit. Du behöver inte gå till dyra gym. Du kan också träna hemma. Om en man har ett stillasittande jobb, se till att ta pauser för promenader, uppvärmning.

ryggsmärtor och förebyggande av prostatit

En viktig roll spelas av sexlivet. Forskare har bevisat att frekvensen och kvaliteten på sex har en direkt inverkan på tillståndet i prostatakörteln. Men frekvent promiskuitet är en ytterligare källa till bakterier och infektioner. Det är oskyddat sex med olika partners som leder till sexuellt överförbara sjukdomar, prostatit, uretrit. Långvarig abstinens, för frekvent intensiv sex, avsiktlig förlängning av sex, avbrott i handlingen påverkar prostatan negativt. För att förhindra prostatit hemma måste du observera uppmätt regelbundet sex med en vanlig partner.

För att skydda sin kropp från en minskning av immuniteten måste en ung man undvika frekvent stress, konflikter, överarbete och hypotermi. Alla dessa faktorer stör funktionen hos det genitourinära systemet, det centrala nervsystemet. I detta avseende kan huvudmetoden för att förhindra inflammation hemma kallas en hel åtta timmars sömn, regelbunden vila. Och för att inte behöva behandla prostatit med mediciner kan du ta en kontrastdusch. När man masserar perineum med vattenstrålar etableras normal blodcirkulation i bäckenorganen. Detta är ett utmärkt förebyggande av stagnerande processer. Dessutom förbättrar en kontrastdusch väl och snabbt immuniteten. I allmänhet är de enklaste och vanligaste metoderna för att skydda prostatan hemma följande faktorer:

 • Regelbundet sexliv;
 • Skyddat samlag;
 • Massage;
 • Kall och varm dusch;
 • Ökad immunitet;
 • Undvik hypotermi;
 • Aktiv livsstil;
 • Regelbundna besök hos urologen.

Folkmetoder för förebyggande

Sedan antiken har folkliga metoder för behandling och förebyggande använts för att bevara mäns hälsa och styrka. Detta alternativ låter dig stärka prostatafunktionerna hemma. Dessutom kräver folkprevention inte ekonomiska kostnader, har inga kontraindikationer. Men det finns fall när örter och avgifter kan orsaka en allergisk reaktion hos en man. Det räcker att helt enkelt eliminera allergenet. Både representanter för folkmedicin och traditionell medicin rekommenderas att först rådgöra med en specialist.

Ett avkok av hästkastanjebark är mycket effektivt för att skydda prostatakörteln. För att förbereda läkemedlet är det nödvändigt att mala det gröna skalet av hästkastanj. 2 matskedar råvaror hälls med 0, 5 liter kokande vatten. Låt medlet dra i en dag. Därefter tas medicinen en matsked varje morgon. Inte mindre effektivt är pollen av blommor. För att förhindra prostatit rekommenderas det att använda cirka en tesked pollen varje morgon. Antagningstiden är 1 månad. Det är tillåtet att genomföra 6 kurser per år, med uppehåll mellan vardera 1 månad. Men det här alternativet är kategoriskt inte lämpligt för allergiker som lider av hösnuva, allergi mot honung.

Persiljefrön används ofta för att förhindra inflammation i prostatakörteln. För att förbereda läkemedlet måste du hälla 2 matskedar frön med 0, 5 liter kallt vatten. Det är värt att notera att fröna först måste malas, krossas. Därefter bringas produkten att koka och infunderas i 24 timmar. För att förebygga hemma rekommenderas det att endast konsumera ett par klunkar varje morgon på fastande mage.

Andra alternativ inkluderar följande:

 • Pumpafrön;
 • Honung;
 • propolis;
 • Ett avkok av bark och blad av hassel.

Havre kan också användas för att skydda prostatan. 2 matskedar havre hälls i disken, kokande vatten hälls. Verktyget sätts på en långsam eld och kokas tills kornen mjuknar. Efter det måste du ta bort läkemedlet från elden och insistera lite. Så snart folkmedicinen svalnar lite, filtreras den och 50 ml persiljajuice tillsätts. Du måste ta läkemedlet 100 ml varje morgon före frukost.

Korrekt kost - förebyggande av prostatit hos män

För den manliga kroppen spelar dess hälsa en avgörande roll för kvaliteten och kosten. Vissa produkter kan kallas en "tidsinställd bomb". När de ackumuleras i kroppen kommer de förr eller senare att provocera störningar i funktionen hos organen i det genitourinära systemet. Prostatan är ofta påverkad. Därefter störs också sexuell aktivitet, erektil dysfunktion uppträder.

ört för att förhindra prostatit

I detta avseende är den bästa metoden för att förhindra prostatit hemma att upprätthålla rätt näring. Kosten bör vara rik på vitaminer, mineraler, spårämnen. Viktigt för unga människor är zink, selen, järn, magnesium, kalium, kalcium. Det är zink som kan betraktas som ett byggmaterial för prostatakörteln. För att behålla sin höga nivå måste du regelbundet äta följande livsmedel:

 • ostron;
 • havskål;
 • Havsfisk;
 • Vitlök;
 • Valnötter;
 • gröna lökar;
 • Pumpafrön.

För att förebygga olika sjukdomar i prostatan rekommenderar läkare också att äta dietkött. Nötkött, kycklingbröst är kända för sina speciella fördelar. De innehåller ett stort antal spårämnen och aminosyror. En viktig punkt är metoden för att laga kött, fisk, grönsaker. Glöm stekningen. All mat är ångad, kokt eller bakad. Källan till lecitin kallas vaktelägg. Lecitin är aktivt involverat i produktionen av prostatasekretion.

För att förhindra prostatit hemma måste du konsumera en tillräcklig mängd fermenterade mjölkprodukter. Ryazhenka, kefir, yoghurt, curdled mjölk lindrar förstoppning, vilket provocerar stagnation i bäckenområdet. Från grönsaker är det bättre att föredra färska tomater, vitkål, broccoli. Sedan urminnes tider har biprodukter använts för att förebygga och behandla olika störningar och sjukdomar i det genitourinära systemet.

För att skydda prostatan från inflammation måste du dricka minst 1, 5-2 liter renat icke-kolsyrat vatten per dag. En stor mängd urin hjälper till att avlägsna olika mikrober och bakterier från kroppen. På tal om det dagliga kaloriinnehållet i menyn för att undvika prostatit bör det vara 3000 kcal. Kolhydrater är ca 400 g, proteiner - minst 100 g, fetter - 70 g. Samtidigt bör fetter ätas både vegetabiliska och animaliska.

Övningar för att förebygga

Varje dag bör en man ägna 15-20 minuter åt speciella övningar som kommer att förbättra prostatakörtelns funktion. De är inte svåra att utföra hemma, så du bör inte försumma denna metod för förebyggande. För många män har terapeutiska övningar hjälpt till att hantera detta problem och förhindra att det återkommer. Gymnastik kan utföras liggande, sittande och stående.

stående övningar

Mannen intar en stående position. Tonvikten läggs på ett ben. Det andra benet svänger fram och tillbaka. Mach bör vara upp till 50-70. Därefter byts benen ut. Det andra alternativet är att luta åt höger och vänster. Tilt utförs 30 gånger på varje sida. Det är mycket viktigt att när du utför denna övning på vänster sida är det vänstra benet lätt böjt i knäet. Detta tillstånd observeras också på andra sidan. Djupa knäböj är mycket effektiva för att förebygga prostatit.

Sittövningar

Den första övningen kan kallas "gå på rumpan. "Mannen sitter på golvet, ryggen är rak, armarna utsträckta framför honom. Rörelser utförs på grund av spänningen i sätesmusklerna. Det räcker att utföra sådana manipulationer 5 minuter om dagen. Dessutom rekommenderas stretching. Kroppens position förblir densamma, och fingrarnas toppar måste nå tårna. Längden på sträckan är 4-6 minuter.

Gymnastik liggandes

Kärnan i övningen är som följer:

 • Positionen liggande på rygg;
 • Baksidan är inriktad;
 • Tyngdpunkten ligger på sätesmusklerna och bakhuvudet;
 • Det är värt att ligga i denna spänning i 5 minuter.

En sådan enkel övning som en "björk" kan normalisera blodcirkulationen i bäckenområdet. Det rekommenderas att stå i "björken" i 5-10 minuter. Speciella Kegel-övningar kan stärka musklerna i bäckenbotten. För att förebygga prostatit räcker det för en man att gå mer, glömma hissen och göra korta cykelturer. Det finns en speciell cykelsadel som förhindrar stagnation av blod och prostatasekret. I allmänhet är rätt kost, en aktiv livsstil och regelbundet skyddat sex de viktigaste åtgärderna för att förhindra prostatit hemma.