Förberedelser för behandling av prostatit och prostataadenom

Tyvärr visar statistiken över manliga sjukdomar i det genitourinära systemet idag att fall av prostatit och prostataadenom har blivit vanligare, och effektiva läkemedel måste hittas. Vad som är orsaken - i ekologi, kost, livsstil - är ett mysterium, men faktum kvarstår, och sjukdomen måste behandlas. För att göra detta dyker nya läkemedel mot prostatit och prostataadenom hos män upp på läkemedelsmarknaden. Vilka av dem är de mest effektiva, vilket hjälper dig att snabbt och effektivt bli av med symtomen på de ovannämnda sjukdomarna? I vilka former produceras läkemedel mot symtomen på prostata- och prostataadenom?

Formen på läkemedel avsedda för ditt specifika fall bestäms av sjukdomens stadium och form. Det bestäms också av de symtom som uppstår eller vice versa, inte dyker upp. Detta händer eftersom läkemedlets form bestämmer mekanismen och graden av påverkan på kroppen.

Men alla är förenade av sådana former av påverkan på kroppen:

 • förbättring av dynamiken i det urologiska systemet;
 • normalisering av metabolism;
 • normalisering av hormonbalansen;
 • förbättring av mikrocirkulationen i prostatakörteln.

Men vilka former av läkemedel erbjuder modern medicin:

 • rektala stolpiller;
 • intravenösa injektioner;
 • intramuskulära injektioner;
 • tablettläkemedel;
 • läkemedel i kapslar;
 • oral vätska.

De mest effektiva läkemedlen

läkare ordinerar läkemedel för prostatit

Låt oss nu titta på några av de läkemedel som män mest aktivt använder för att behandla sjukdomar i det genitourinära systemet. I de inledande stadierna av sjukdomar i det genitourinära systemet hos män utförs behandling med de läkemedel som verkar på de inre musklerna i urinblåsan och urinvägarna, nämligen att de vägrar att ha en avslappnande effekt på dem.

Behandling av män sker genom att patienten tar läkemedel som hjälper till att minska storleken på tumören och området för inflammation. Sådana läkemedel är mest effektiva i de tidiga stadierna av prostataadenom och prostatit. De verkar perfekt på det allmänna tillståndet i genitourinary systemet hos män.

Förberedelser för behandling av prostatahyperplasi förbättrar urineringsprocessen, minskar svullnad och irritation och stoppar tillväxten av neoplasmer.

Läkare ordinerar i de flesta fall ett läkemedel till patienten från följande grupper:

 1. Alfa-1 adenoblockerare.
 2. 5-alfa-reduktoshämmare.

Låt oss börja en mer detaljerad övervägande med den första gruppen, nämligen alfa-1-blockerare I vilka fall används alfa-1-blockerare för behandling av prostataadenom och prostatit? Låt oss först ta reda på vilken typ av fonder som ingår i denna grupp och vilken effekt de har på kroppen.

De aktiva delarna av läkemedlen är alfuzolin, doxazosin, terozosin, tamsulazin. Dessa blockerar alfa-1-adrenerga receptorer i prostatakörteln, triangeln i urinblåsan och urinröret. Läkemedlen sänker trycket i urinvägarna, minskar deras motstånd mot vätskeflöde, eliminerar dysuri och förbättrar urineringsprocessen.

Adrenblockerare kan ganska snabbt eliminera symtomen på sjukdomen, men de kan inte stoppa tillväxten av prostatahyperplasi. Denna typ av medicin kan bäst hjälpa patienter med en prostata som är måttligt förstorad eller av normal storlek.

Att ta adrenoblockerare kan mycket väl ha vissa biverkningar - du kan känna dig yr, huvudet kan göra ont, rinnande näsa, vissa problem med matsmältningssystemet. Denna kategori av läkemedel som föreskrivs för prostatit och prostataadenom är kontraindicerat för män vars sjukdom redan är i en senare och avancerad form. Denna försummade form kännetecknas av följande symtom: svårigheter att urinera, frekvent urineringsbehov. Också svåra former kompliceras ofta av samtidiga infektionssjukdomar i mäns genitourinära system.

Vilka läkemedel anses vara de bästa?

Läkemedelsbehandling av prostataadenom ordineras samtidigt:

 • med kostråd;
 • utnämning av fysiska övningar;
 • med hjälp av massage.

Resultatet stöds väl av komplex terapi. Det tar lång tid, kräver tålamod och upprepade kurser. Läkemedlen är ordinerade:

 • i tabletter;
 • injektioner;
 • rektala stolpiller;
 • mikrokristaller.

Läkemedelseffekten leder inte till en radikal förstörelse av adenomen, men den kan uppnå en effekt i det första och andra stadiet av sjukdomen, när det inte finns några komplikationer från njurarna. Om hyperplasi har nått en stor storlek, kan endast kirurgisk ingrepp vara ett effektivt botemedel.

Ibland bestäms valet av konservativ terapi av patientens rädsla för säkerheten för erektil funktion, möjligheten att få avkomma. I ett allvarligt tillstånd hos patienten i samband med samtidig patologi kan den behandlande läkaren inte rekommendera operation.

Dessa läkemedel inkluderar 2 grupper av läkemedel:

 1. Alfa-receptorblockerare - lindrar spasmer i urinrörets muskler, expanderar det, vilket gör det lättare att utsöndra urin.
 2. 5-alfa-reduktashämmare - hämmar verkan av ett enzym som främjar ackumuleringen av dihydrotestosteron, vilket aktiverar reproduktionen av prostataceller.

Läkemedel för behandling av prostataadenom hos män med symtomatisk verkan konsoliderar effekten, tar bort de negativa konsekvenserna av sjukdomen. Dessa inkluderar:

 • kramplösande medel;
 • smärtstillande medicin;
 • läkemedel för att bekämpa inflammation;
 • avsvällande medel;
 • komplex av vitaminer och mikroelement;
 • immunmodulatorer för att stödja kroppens försvar.

Med tanke på den höga åldern hos patienter med adenom, innan behandling av prostataadenom hos män med mediciner, måste läkaren tänka på deras negativa effekt på andra organ och system. Den manliga kroppen åldras tidigare än honan. Det handlar mer om aterosklerotiska förändringar.

Egenskaper för läkemedel från gruppen α-receptorblockerare

Gruppen av läkemedel enligt deras kemiska struktur representeras av α1-adrenerga receptorantagonister. Det har fastställts att receptorerna för denna art huvudsakligen är belägna:

 • på den cervikala delen av urinblåsan;
 • prostata kapsel;
 • bakre urinröret;
 • sammansättning av stromal vävnad.

De är mål "plattformar" för att ta emot signaler från nervfibrer. Genom att blockera den "mottagande" ytan är det möjligt att motverka muskelkontraktionen som orsakas av nervimpulsen i det önskade området.

Läkemedel för behandling av prostataadenom hos män i denna grupp är indelade i:

 • på superselektiva - de blockerar endast α1-A-adrenerga receptorer, dessa är alla läkemedel baserade på Tamsulosin;
 • selektiva - antagonister av alla (inte bara typ A) α1-adrenerga receptorer.

Vid behandling av α1-blockerare hos män observeras ett mer fritt flöde av urin från urinblåsan. Detta åtföljs av:

 • en minskning av svårighetsgraden av symtom på kompression av urinröret;
 • jethastighetsökning;
 • minskning av kvarvarande urin.

Fördelen med Tamsulosinderivat anses vara hög effektivitet i en ganska låg dos. Den dagliga dosen som har terapeutisk effekt är tio gånger lägre än vid förskrivning av andra läkemedel i gruppen.

En allvarlig komplikation hos patienter som tar droger kan uppstå under kataraktoperationer. Ögonläkare kallar det för det "slappa" irissyndromet, det finns ett hot mot det postoperativa förloppet av ögonsjukdomen.

Funktioner av verkan av läkemedel i gruppen av 5a-reduktashämmare

Minskad aktivitet av 5a-reduktasenzymet stör omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron. Läkemedel i gruppen är botemedlet mot prostataadenom, vilket kan orsaka en minskning av volymen av den hyperplastiska körteln. Således reduceras den mekaniska obstruktionen och kompressionen av urinröret.

Inhibitorer ordineras till patienter med prostatatillväxt på mer än 30–40 cm3. Resultatet är särskilt märkbart i ett tidigt skede av sjukdomen. Behandlingsförloppet är långt, inte mindre än sex månader. Endast långvarig användning ger effekten av att minska volymen. Resultatet av terapin är frånvaron av skäl för kirurgisk behandling hos hälften av patienterna.

De negativa egenskaperna hos läkemedlen i gruppen inkluderar:

 • minskad sexlust;
 • förekomsten av erektil svaghet;
 • en minskning av koncentrationen av PSA (prostataspecifikt antigen) i blodet, som används för att screena för prostatacancer.

Örtpreparat

Läkemedelspreparat från växter innehåller många aktiva biologiska ämnen. Deras handling är mycket svagare än ovanstående medel. Urologer anser det som ett hjälpmedel, symptomatisk, vilket gör det möjligt att påverka nivån på patientens immunitet.

Det är viktigt att de kan ackumuleras i vävnaderna i prostata, lägga till bakteriedödande egenskaper till urinvägarna. Effektiviteten av dessa medel har inte bekräftats tillförlitligt.

Kurser av läkemedelsbehandling är långa, 4-5 månader.

Andra symtomgivande medel

För att eliminera patologiska förändringar i vävnaderna i prostata och urinvägar använder läkare symtomatiska medel som inte har en direkt effekt på prostatakörteln. För att lindra spastisk sammandragning av urinrörskanalen och halsen på urinblåsan ordineras antikolinergika eller kramplösande medel.

Belladonna-derivat har den mest uttalade effekten. Läkemedel hjälper till att lindra smärta, muskelspänningar i urinblåsan. De ordineras endast av en specialist i begränsade doser (vi kommer ihåg att i sjukdomsstadierna II-III sätter muskelatoni i alla fall in).

För att minska svullnad av prostatavävnaden rekommenderas diuretikagrupper av loopdiuretika. Använd inte läkemedel som irriterar urinvägarna. Om det finns ett hot om inflammation i urinblåsan, njurarna, ordinerar läkaren antibiotika för adenom. Dessa läkemedel eliminerar också symtomen på prostatit, som ofta åtföljer hyperplasi av körteln.

De mest använda antibiotika är:

 • cefalosporinserien;
 • aminoglykosider;
 • fluorokinoloner.

Vid svår inflammation är det nödvändigt att göra kombinationer av antiinflammatoriska läkemedel. Tänk på förekomsten av tecken på njursvikt. Vid kronisk organsvikt är aminoglykosider och tetracykliner kontraindicerade på grund av toxiska effekter på njurparenkymet.

För att aktivera skyddskrafterna ordineras patienter komplex av vitaminer och spårämnen. De hjälper till att återställa ämnesomsättningen i prostatakörtelvävnaden, minska oxidation, förbättra blodcirkulationen.

Symtomatisk terapi bör inte sättas på samma nivå med specialbehandling av neoplasmen. Information av reklamkaraktär, som erfarenheten visar, kan vilseleda patientens förhoppningar om en fullständig återhämtning, vilket tvingar honom till betydande ekonomiska kostnader. Men samtidigt kommer den nödvändiga tiden för konservativ terapi att missas.

Det kinesiska urologiska plåstret för prostataadenom lämnas bäst för behandling av kineserna själva. Det finns ännu inga övertygande uppgifter om dess effektivitet. Uppsättningen av naturläkemedel som ges i instruktionerna kan inte penetrera prostatavävnaden.

Hur användbart är örtbehandling?

Örter för prostataadenom rekommenderas att användas med försiktighet. Healers och örtläkare som kan sin verksamhet insisterar aldrig på den mest effektiva åtgärden av örtrecept. Nutritionister håller med om populära rekommendationer för att inkludera i patienters kost:

 • persilja;
 • Luke;
 • linfrö, pumpafröolja eller juice.

Listan över användbara växtmaterial för beredning av avkok, infusioner inkluderar:

 • Hassel;
 • aspbark;
 • vetegräs;
 • odört;
 • hästkastanj;
 • Johannesört.

Egenskaperna för celandine vid behandling av vårtor och andra formationer på huden (papillom, kallusväxter, sprickor) är kända.

Alla delar av växten är giftiga och bör hanteras med försiktighet. Vid behandling av prostataadenom är det viktigt:

 • antimikrobiell;
 • antitumör;
 • diuretikum;
 • kramplösande verkan.

Det är bättre att köpa balsam och celandine juice färdiggjord på ett apotek. Man måste komma ihåg att med långvarig användning och överdos är intestinal dysbakterios med diarré, illamående och kräkningar möjlig, och i svåra fall, kramper, hallucinationer, yrsel med svimning.

Från avkok av örter framställs tillsatser i sittbad, för mikrokristaller. De hjälper till med smärta, spasmer i urinröret. I form av örtte rekommenderas kända antiinflammatoriska växter:

 • tranbär (bär och blad);
 • kamomillblommor;
 • björksav och knoppar;
 • Knotweed;
 • lakritsrot.

För att lösa problemet med en fullfjädrad terapi för prostatahyperplasi måste läkaren överväga:

 • sjukdomsstadiet;
 • patientens ålder;
 • samsjukligheter hos äldre.

Läkemedelsterapi används av kirurger under den preoperativa och postoperativa perioden för att konsolidera effekten och förhindra återkommande tillväxt av noder. Patienter bör lita på utnämningar av erfarna specialister och inte självmedicinera.